Antony over 'concurrent' Neres: "Vrienden op en buiten het veld"

16 maart 2021, 20:21   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 20:50

Afgelopen zomer verruilde Antony zijn geboorteland Brazilië voor een avontuur bij Ajax. Daar trof hij in ieder geval één landgenoot in de persoon van David Neres. Hoewel de twee op het veld concurrenten van elkaar zijn, groeiden ze in korte tijd ook uit tot goede vrienden. Op het clubkanaal van Ajax gaat Antony onder meer in op die vriendschap.

"We zijn heel goede vrienden, zowel privé als op trainingen", vertelde Antony. "Op de club zijn we altijd samen en ook daarbuiten hebben we contact. We vinden het leuk om samen te kaarten." Dat ze om dezelfde posities concurreren, doet daar niks aan af. "Dat maakt niet uit, we blijven vrienden op het veld. Hij doet zijn ding en ik het mijne. Dat beïnvloedt onze vriendschap niet. Het is aan de trainer of we samen spelen of niet."

Antony had het er ook zelf moeilijk mee toen Neres door blessureleed niet in actie kon komen. "Het was best moeilijk om te zien. Je gunt geen enkele voetballer een blessure en vooral niet als het een teamgenoot en vriend van je is. Ik ben blij om hem weer op het veld te zien en hem te zien scoren. Dat hij weer kan doen waar hij het meest van houdt. Hij weet dat ik altijd voor hem klaar sta en andersom weet ik dat ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen