Sinkgraven: "De Bundesliga maakt me een betere voetballer"

16 maart 2021, 16:48   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 17:05

Voor Bayer Leverkusen-verdediger Daley Sinkgraven zit een debuut in Oranje er voorlopig nog niet in. In oktober werd hij door bondscoach Frank de Boer nog voor het eerst opgenomen in de voorselectie, maar door een blessure hoefde hij daar dit keer niet op te rekenen. Wel is de 25-jarige linkervleugelverdediger tevreden over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. 

De eerste keer dat hij zijn naam in de voorlopige selectie zag verschijnen, was Sinkgraven zelf ook verbaasd. "Het was echt een verrassing. Ik had niet het gevoel dat dat eraan zat te komen", blikte hij terug in gesprek met De Stentor. Een verklaring had hij er wel voor: de stap naar de Bundesliga was goed voor zijn ontwikkeling. "Het gaat hier sneller dan in de Eredivisie. Helemaal tegen topclubs als Bayern München of Borussia Dortmund. Dan mag je geen fouten maken. Dat maakt je een betere voetballer."

De stap naar Bayer Leverkusen, waar bovendien zijn voormalig trainer bij Ajax Peter Bosz nu aan het roer stond, was dan ook een logische. "Daar was snel uit. Ik kon wel denken: ik knok me in Amsterdam terug in de basis, maar je moet reëel zijn. Nico Tagliafico stond inmiddels op mijn plek. Een Argentijns international, die het heel goed deed. Die gaan ze niet zommar vervangen door iemand die ruim anderhalf jaar aan de kant stond."

In oktober viel Sinkgraven bij het bekendmaken van de definitieve selectie af en ook nu moest hij de hoop op Oranje al vroeg laten schieten. Lange tijd was hij als linksback een vaste kracht in het Leverkusen van Bosz, maar begin maart liep hij op de training een spierscheuring op. Wanneer hij terug is, hoopt hij de concurrentiestrijd met Owen Wijndal en Patrick van Aanholt aan te kunnen gaan, al wil hij het vooral op zich af laten komen. "Ik moet gewoon mijn eigen ding blijven doen. Meer kan ik niet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen