Heracles Almelo raakt clubicoon Reekers na dit seizoen kwijt

Heracles Almelo raakt clubicoon Reekers na dit seizoen kwijt

16 maart 2021 – Heracles Almelo moet na dit seizoen afscheid nemen van assistent-coach Peter Reekers. De man die ook in de technische staf van Jong Oranje zit, is toe aan een volgende stap en heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. Daarmee raakt de club uit Overijssel een clubicoon kwijt.

Dat heeft Heracles Almelo bekend gemaakt. "Natuurlijk is het jammer om Heracles Almelo na al die jaren achter me te laten. Maar ik ben na zes jaar assistent-trainerschap op zoek naar een nieuwe uitdaging", aldus Reekers. "Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik denk dat dit een goed moment is om verder te kijken. Dankzij Heracles Almelo heb ik mooie stappen in het trainersvak kunnen zetten, na dit seizoen is het tijd voor een passend vervolg. Ik ga er met de staf en spelers de komende maanden alles aan doen deze fase bij Heracles Almelo passend af te sluiten."

Bij Heracles Almelo baalt technisch directeur Tim Gilissen van het besluit van Reekers. "Als assistent-trainer heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de prestaties van de laatste jaren en de ontwikkeling van veel spelers", licht hij het namelijk toe. "In onze gesprekken hebben we het gehad over het vervolg van zijn carrière als trainer. In dat kader is het goed dat hij zijn horizon wil verbreden. Voor nu nemen we afscheid, maar wie weet zien we elkaar in de toekomst weer."

Reekers was tussen 2000 en 2007 en 2009 en 2011 als speler actief bij Heracles Almelo, waar hij in 2014 als assistent-trainer actief was bij de Eredivisie-club.

gerelateerd