Arminia Bielefeld wil Doan graag houden bij lijfsbehoud

Arminia Bielefeld wil Doan graag houden bij lijfsbehoud

16 maart 2021 – Ritsu Doan (22) maakt indruk momenteel bij Arminia Bielefeld en de Duitse club is dan ook zeer tevreden over de huurling van PSV. De club is zo content dat het de koopoptie die is opgenomen in het huurcontract graag wil verlengen. Die optie van naar verluidt zo'n vijf miljoen is alleen te betalen als de club in de Bundesliga.

Dat laat technisch directeur Samir Arabi weten tegenover BIlD. "Als we in de Bundesliga blijven, zullen we er alles aan doen om Ritsu te behouden voor Arminia", verzekert hij over de voor Arminia-begrippen dure Doan, voor wie steeds meer belangstelling lijkt te komen. Arabi snapt dat er veel clubs belangstelling voor Doan kunnen gaan tonen, omdat de Japanner de laatste weken uitblinkt bij de laagvlieger van de Bundesliga.

In totaal staat de teller op vier goals en drie assists voor Doan in dienst van Eintracht. Tegen Bayer Leverkusen (1-2 zege) was de voormalig speler van FC Groningen de absolute uitblinker. Bij PSV had hij na een matig eerste jaar niet heel veel perspectief onder Roger Schmidt, waardoor PSV de Japanner verhuurt. Ruim anderhalf jaar geleden betaalde technisch manager John de Jong nog 7,5 miljoen euro voor Doan.

gerelateerd