Zlatan kondigt comeback aan bij Zweden: 'The return of the God'

16 maart 2021, 13:29   Bijgewerkt: 16 maart 2021, 13:37

Zlatan Ibrahimovic keert officieel terug bij de nationale ploeg van Zweden. De ervaren spits was al jarenlang geen international meer, maar komt met het oog op het EK weer bij de selectie. Zelf kondigde hij zijn rentree op geheel eigen wijze aan via Twitter en werd ook door de keuzeheer bevestigd. In de komende interlands is de aanvaller van AC Milan in elk geval van de partij.

Ruim vier jaar geleden speelde Ibrahimovic zijn laatste wedstrijd in de nationale ploeg. Voorafgaand aan het EK 2016 gaf de aanvaller aan dat het zijn laatste wedstrijden als international zouden worden. Zweden strandde in de groepsfase en zwaaide daarmee in mineur een grootheid uit. Met 62 goals is Ibrahimovic nog altijd all-time topscorer van zijn land. Daarvoor had hij 116 wedstrijden nodig.

De Zweedse nationale ploeg zal ongetwijfeld hopen in juni een beroep te kunnen doen op de 39-jarige spits, als Zweden deelneemt aan het EK. De Scandinaviërs zijn ingedeeld in een sterke poule, met Spanje, Polen en Slowakije als tegenstanders. Zlatan scoorde tot dusverre zes goals voor Zweden op het EK. In 2002 deed hij al voor het eerst mee aan de Europese eindronde.

De rentree van Zlatan kondigde hij eerder ook al eens aan, maar het duurde even voordat bondscoach Janne Andersson hem ook daadwerkelijk opriep. De relatie tussen beide was niet groots, desondanks is het dus wel tot een comeback gekomen. De komende interlands treft Zweden overigens Georgië en Kosovo (WK-kwalificatie) en Estland (vriendschappelijk). Ook Jasper Karlsson van AZ zit voor het eerst bij de 'echte' selectie van Zweden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen