'Bekerfinale-coach' Van den Brom blij: "Het kan verkeren"

'Bekerfinale-coach' Van den Brom blij: "Het kan verkeren"

16 maart 2021 – John van den Brom (54) heeft in Nederland een aardige reputatie opgebouwd als succesvolle bekertrainer - althans tot de finale: de laatste jaren haalde hij met AZ en FC Utrecht de bekerfinale en bij zijn nieuwe club, Racing Genk, lukte hem hetzelfde in Belgié. Daarmee is bovendien de druk wat afgenomen op de Nederlandse coach die onder druk stond.

"Nog geen maand geleden verloren we van Beerschot en stonden we er niet goed voor. We zijn nu weer vier wedstrijden verder. Allemaal gewonnen, de derde plek en de bekerfinale gehaald", aldus de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Dit is heel belangrijk voor mij en de technische staf. En voor de rest van de club ook hoor. Het kan verkeren."

Mede daarom is de finaleplaats heel fijn voor de Nederlander, die na de mindere periode iets veranderd heeft. "Er moest wel wat veranderen. De echte speldiscipline ontbrak. Spelers gingen voor zichzelf voetballen. Die discipline heb ik aangehaald. Het lag niet aan het spel, we speelden echt goed en dat doen we nog steeds."

Dat het bereiken van de bekerfinale geen garantie is voor een prijs, weet Van den Brom maar al te goed. "Als speler van Vitesse verloor ik van PSV en miste ik een strafschop en als trainer van AZ verloor ik twee finales achter elkaar. Vorig jaar met FC Utrecht ging de bekerfinale niet door vanwege corona dus ja, nu wil ik' m wel een keer winnen want finales zijn echt alleen maar leuk als je ze wint. Ik kijk er heel erg naar uit maar het is pas over zes weken", aldus Van den Brom.

Lees ook: Van den Brom plaatst zich met Genk voor bekerfinale

gerelateerd