Officieel: VVV-Venlo neemt per direct afscheid van De Koning

Officieel: VVV-Venlo neemt per direct afscheid van De Koning

16 maart 2021 – VVV-Venlo heeft het afscheid van Hans de Koning dinsdagochtend officieel naar buiten gebracht. De oefenmeester is de dupe geworden van de slechte reeks van zeven nederlagen op rij en moet in plaats van komende zomer, al per direct vertrekken. Komend weekend moet er al een nieuwe trainer voor de groep staan, Jos Luhukay wordt genoemd als de mogelijke opvolger. 

De Koning zat sinds 1 januari 2020 op de bank bij VVV-Venlo. De ervaren coach volgde destijds Robert Maaskant op en leek de Venlonaren in het afgebroken Eredivisie-seizoen naar handhaving te leiden. Ook in het huidige seizoen zag het ernaar uit dat VVV zich zou handhaven op het hoogste niveau. Door de resultaten van de laatste weken zijn de degradatiezorgen echter flink toegenomen.

Lees ook'Luhukay moet De Koning opvolgen bij VVV-Venlo'

In de Limburgse derby leed VVV-Venlo afgelopen weekend de zevende achtereenvolgende nederlaag in de Eredivisie. VVV staat door tegenvallende resultaten nog maar één punt boven de gevarenzone. De wegen van De Koning en VVV zouden komende zomer sowieso scheiden: de trainer maakt eind februari bekend dat hij zijn ambities en de mogelijkheden bij VVV te ver uit elkaar lagen.

Het wordt voor Luhukay - mits hij daadwerkelijk aangesteld wordt - zijn eerste trainersklus in Nederland. Bij onze oosterburen was hij werkzaam bij onder meer FC Köln, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC, VfB Stuttgart en St. Pauli.

gerelateerd