Haalt Van Dijk het EK?: "Als speler geef je alles om fit te raken"

16 maart 2021, 09:21

Het is een vraag die voetbalminnend Nederland steeds meer bezig begint te houden: gaat Virgil van Dijk het EK halen? Jürgen Klopp verwacht dat de van een kruisbandblessure herstelleende aanvoerder van Oranje pas volgend seizoen weer in actie kan komen, maar Van Dijk zelf zou deelname aan het toernooi nog niet uit zijn hoofd hebben gezet. Mark van Bommel en Erwin Koeman zaten in het verleden in hetzelfde schuitje als de Liverpool-verdediger en snappen dat Van Dijk er alles aan doet om op tijd fit te geraken.

Van Bommel zag in 2004 het EK in Portugal aan zijn neus voorbij gaan. In de voorbereiding maakte hij nog wel deel uit van de selectie van het Nederlands elftal richting het EK. "Maar toen de namen moesten worden doorgegeven aan de UEFA lag ik eruit met een kuitblessure. Ik was dus niet fit. Ik ben met mijn gezin op vakantie gegaan en zes dagen later voelde ik niks meer. Ik was helemaal fit. Ik had gewoon mee kunnen gaan naar dat EK", vertelt hij in De Telegraaf.

Toenmalig bondscoach Dick Advocaat besloot Van Bommel niet mee te nemen naar Portugal omdat onduidelijk was of de middenvelder op tijd fit zou zijn. "Ik vond het ontzettend jammer, ook omdat ik tot dat moment nog geen eindtoernooi had meegemaakt. Daarom begrijp ik goed dat Virgil nu ook zijn eerste EK wil meemaken. Op een EK is de kans op succes ook wat groter dan bij een WK, omdat je bij het EK landen als Brazilië of Argentinië niet tegenkomt."

Erwin Koeman scheurde in aanloop naar het WK 1990 in Italië zijn kruisband af. "In juni was het WK in Italië, daar wilde ik graag bij zijn. In de aanloop naar dat WK heb ik in Zeist nog extra trainingen gedaan om te bewijzen dat ik mee kon. Ik werd toen fit bevonden", aldus de 59-jarige Koeman, die snapt dat Van Dijk nog geen knoop heeft doorgehakt. "Als speler geef je alles om fit te raken. Je wil eigenlijk ten koste van alles dat toernooi spelen. Soms tegen beter weten in… Ik kan me helemaal voorstellen hoe hij er in staat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen