Van der Velde biedt zich wederom aan bij voorzitter Roozemond

16 maart 2021, 08:51

Riemer van der Velde heeft zichzelf aangeboden bij sc Heerenveen. De inmiddels tachtigjarige (!) oud-voorzitter van de club maakt zich grote zorgen over de nabije toekomst. Niet alleen financieel, maar zeker ook sportief. "Als er geen verandering in komt, is Heerenveen op termijn gedoemd om ermee te stoppen."

Dat vreest hij tegenover Omrop Fryslân en biedt zichzelf dan ook opnieuw aan. Eerder kwam hij ook al met een 'Groep Riemer'-plan, waarmee hij de club wil helpen. "Ik zou een vriendelijk verzoek willen doen aan Roozemond. Toen vond u het niet nodig, maar de situatie is niet verbeterd. Denk er nog eens over na: hoe kunnen we deze club redden?", stelt Van der Velde over de situatie in het Abe Lenstra Stadion.

"Iedereen wil meedenken, want we hebben hartstikke mooie tijden gehad. Daar moeten we aan refereren, daar moeten we naar teruggrijpen. We moeten dit niet laten gebeuren", vindt hij. "Er is gelatenheid binnen deze club, soms ook bij mij. Ik ben soms boos op mijn vrouw, omdat ze niet naar het voetbal wil. Ze ergert haar dood, want ze kan niet over verlies. Ik ook niet. Verdomme, laten we die club helpen."

Lees ook: Heerenveen-iconen staken gesprekken met de clubleiding

Destijds liepen de gesprekken tussen Roozemond en Van der Velde, die onder anderen Gertjan Verbeek, Foppe de Haan, Tjisse Wallendal, Yme Kuiper en Henk Hoekstra had opgetrommeld, spaak vanwege een groot verschil van inzicht. Van der Velde ziet de club sportief echter steeds verder afglijden. "Als je elk jaar je kroonjuwelen verkoopt, dan heb je geen fatsoenlijk elftal meer. Dan ga je naar de Eerste Divisie, dan woon je in een te groot stadion en dan kan je het niet meer voor elkaar krijgen", voorspelt hij een gitzwarte toekomst voor sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen