Geen Ihattaren in EK-selectie: "Ik hoop dat dit een wake-up call is"

15 maart 2021, 18:29

Kenneth Pérez vindt het vreemd dat Mohamed Ihattaren geen deel uitmaakt van de EK-selectie van Jong Oranje. De negentienjarige middenvelder van PSV maakte wel deel uit van de voorselectie, maar overleefde de laatste schifting niet. Bondscoach Erwin van de Looi legde maandag uit dat hij de voorkeur geeft aan andere spelers.

Bij het programma Voetbalpraat van ESPN haalt Pérez aan dat de KNVB nog niet eens zo lang geleden trots bekendmaakte dat Ihattaren ervoor had gekozen in de toekomst voor het Nederlands elftal te willen uitkomen. "Het is iets van anderhalf jaar geleden dat Ronald Koeman met zijn shirt stond, om aan te geven hoe snel het kan gaan in het voetbal", begint de oud-voetballer zijn relaas.

"De ene dag ben je de gevierde jongen en doet de KNVB iets wat ze nog nooit hebben gedaan: op de foto gaan met een potentiële international. En nog geen anderhalf jaar later ben je niet goed genoeg voor Jong Oranje, wat jeugdvoetbal is. Ik hoop dat dit voor hem een soort wake-up call is. Over anderhalf jaar is hij misschien de aanvoerder van het Nederlands elftal, wie weet", besluit hij met een knipoog.

Tegenover Voetbal International legde Van de Looi uit dat het feit dat Ihattaren nog nooit eerder bij Jong Oranje zat heeft meegespeeld in zijn keuze om de PSV'er niet te selecteren. "En je kijkt uiteraard ook naar andere mogelijkheden op die positie. Daar zijn we best sterk vertegenwoordigd in deze lichting. We hebben daar ook Noa Lang, Ferdi Kadioglu, Javairô Dilrosun, Cody Gakpo en Dani de Wit. Uiteindelijk zijn de keuzes op anderen gevallen dan op Mo", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen