PSV-talent Madueke met Jong Engeland naar het EK

15 maart 2021, 13:25

De prestaties van Noni Madueke bij PSV zijn ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven. De buitenspeler is door Aidy Boothroyd, de bondscoach van Jong Engeland, namelijk opgenomen in de 23-koppige EK-selectie.

Het is voor het eerst dat Madueke bij de spelersgroep van Jong Engeland zit. De aanvaller kwam al wel uit voor andere jeugdteams, maar was de laatste jaren niet in beeld in zijn geboorteland. De negentienjarige buitenspeler krijgt nu dus wel de kans om zich te bewijzen op het EK. Pittig is de concurrentie wel voor de speler van PSV. Onder meer Callum Hudson-Odoi (Chelsea), Emile Smith-Rowe (Arsenal) en Mason Greenwood (Manchester United) kunnen ook op de zijkanten spelen. Ook Curtis Jones (Liverpool) zou daar uit de voeten kunnen, al lijkt hij eerder een kandidaat voor de controlerende plaatsen op het middenveld. Engeland speelt op het EK in de groepsfase tegen Kroatië, Portugal en Zwitserland.

Voor spelers als Hudson-Odoi en Greenwood zullen de uitverkiezingen mogelijk een teleurstelling zijn. Zij zitten namelijk dus niet bij het 'grote' Engeland, terwijl dat vermoedelijk wel zal gelden voor Bukayo Saka, Declan Rice, Mason Mount, Jude Bellingham, Phil Foden en Jadon Sancho. Qua leeftijd hadden zij ook bij Jong Engeland kunnen zitten, maar zij maken deel uit van de plannen van bondscoach Gareth Southgate.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen