Ten Hag heeft nieuws over Mazraoui, Timber en Blind

15 maart 2021, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Qua resultaten gaat het de laatste weken geweldig met Ajax, maar toch zijn er ook zorgen voor trainer Erik ten Hag. De coach van de koploper moet het nog steeds stellen zonder Noussair Mazraoui, die kampt met problemen aan zijn oog.

Sinds 13 februari speelde de Marokkaan niet meer voor Ajax. Op die datum liep hij tegen Heracles Almelo klachten aan het oog op. "Hij kan inmiddels weer goed zien, maar als hij zich inspant is de kans aanwezig dat het gaat verslechteren. Dat is dus gevaarlijk", zegt Ten Hag tegen Voetbal International. Terugkeren in de selectie zit er dan ook nog even niet in. "Het was een heel ongelukkig moment. Tegen Heracles kreeg hij een bal op zijn oog en vervolgens had hij verminderd zicht. Alles wordt gevolgd met scans en we moeten geduld hebben tot hij zijn trainingsbelasting kan opvoeren, laat staan wedstrijden kan spelen. Op dit moment is er nog geen blijvende schade, maar als hij te snel begint wel."

Tegen PEC Zwolle (0-2) was Jurriën Timber ook afwezig vanwege ziekte, terwijl Daley Blind nog ontbrak door een knieblessure. Of dat duo kan spelen tegen Young Boys, is nog onduidelijk. "Timber is een groot vraagteken en Blind is ook nog een vraagteken", zegt Ten Hag, die wel denkt dat David Neres kan spelen. Hij werd tegen Zwolle gewisseld. "Neres heeft geen schade, het was puur uit voorzorg. Hij voelde zijn hamstring. Ik wil geen enkel risico met hem nemen, ook gezien het volle programma."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen