Al-Wahda haalt Ten Cate (66) terug uit trainerspensioen

15 maart 2021, 00:19   Bijgewerkt: 15 maart 2021, 07:57

Henk ten Cate keert terug in het trainersvak. De 66-jarige oefenmeester gaat aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij voor de tweede keer hoofdtrainer van Al-Wahda wordt. In Abu Dhabi tekent Ten Cate een contract voor anderhalf seizoen.

Ten Cate was eerder tussen 2018 en 2019 al werkzaam voor Al-Wahda. Na het ontslag van Vuk Rasovic keert de ervaren trainer terug op het oude nest. Hij krijgt de taak om Al-Wahda naar de finales van de Aziatische Champions League te leiden. "Het wordt niet makkelijk, maar een mooie uitdaging is het wel", laat Ten Cate weten aan Voetbal International.

Door Al-Wahda wordt Ten Cate uit zijn voetbalpensioen gehaald. "Ik heb toch niet met een fijn gevoel afscheid genomen bij Ittihad uit Saoedi-Arabie. Ik wil op een goede manier afsluiten en die kans krijg ik nu bij Al-Wahda. Voordeel is dat ik de club goed ken, ik heb er eerder gewerkt en dat ging goed. Het is een club met een aardige spelersgroep en een goede organisatie."

Ten Cate gaat bij Al-Wahda samenwerken met een aantal teamgenoten. Luc Nijholt wordt zijn assistent, Carlo l'Ami en Laurens Ebben zijn aangesteld als respectievelijk keepers- en looptrainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen