Sevilla en Luuk de Jong verstevigen plek in top vier La Liga

14 maart 2021, 23:42

Sevilla heeft zondagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Champions League-tickets in LaLiga. De Zuid-Spaanse club nam de vierde plaats steviger in handen door de stadsderby tegen Real Betis te winnen. Youssef En-Nesyri groeide uit tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.

De Marokkaanse aanvaller zette na 26 minuten op fraaie wijze de 1-0 op het scorebord. En-Nesyri controleerde een lange pass van Jesús Navas, omspeelde Real Betis-doelman Joel Robles en schoof de bal vervolgens in het lege doel. Het lukte Sevilla om de minimale voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Luuk de Jong kreeg als invaller nog eens paar minuten speeltijd bij de thuisploeg.

Sevilla heeft door de derbyzege een volgende stap richting Champions League-voetbal gezet. De voorsprong op nummer vijf Real Sociedad, dat dit weekend verloor bij Granada, is nu  zes punten. Sevilla heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.