PSG blameert zich en verzuimt koppositie te pakken

14 maart 2021, 23:23   Bijgewerkt: 14 maart 2021, 23:28

Paris Saint-Germain is vier dagen na het bereiken van de kwartfinale van de Champions League tegen een onverwachte competitienederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino liep averij in de Franse titelrace op door op eigen terrein met 1-2 te verliezen tegen FC Nantes.

Ondanks de zware wedstrijd tegen FC Barcelona (1-1) afgelopen dinsdag besloot Pochettino tegen Nantes zijn sterspelers geen rust te geven. Het leek een avond te worden waarop PSG zich niet overmatig hoefde in te spannen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. De Parijzenaars kwamen vlak voor rust verdiend op voorsprong via Julian Draxler en leken het karwei in de tweede helft af te kunnen maken.

Het liep echter heel anders voor Paris Saint-Germain, dat het onheil over zichzelf af riep door in de tweede helft niet dezelfde energie in de wedstrijd te steken als voor rust. Randal Kolo Muani zorgde na een uur voor de gelijkmaker en Moses Simon maakte de stunt van de laagvlieger compleet door twintig minuten voor tijd de 1-2 te scoren.

Heel grote gevolgen heeft de nederlaag van Paris Saint-Germain niet. Koploper Lille leed zondag ook puntenverlies en kwam AS Monaco niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Olympique Lyon veroverde vrijdag eveneens slechts een puntje door met 1-1 gelijk te spelen tegen Stade Reims.

Di María

De wedstrijd tussen PSG en Nantes werd overschaduwd door een situatie die zich buiten het stadion plaatsvond. Ángel Di María werd na een uur gewisseld vanwege 'ernstige privé-omstandigheden'. Naar verluidt gaat het om een inbraak in zijn huis, mogelijk zelfs met ontvoering.