Konterman: "We hadden iets te veel voor ontzag voor Ajax"

14 maart 2021, 21:41

Het lukte PEC Zwolle zondag niet om Ajax punten af te snoepen. De Zwollenaren konden in aanvallend opzicht geen vuist maken en mochten van geluk spreken dat de Amsterdamse koploper na een sterk einde van de eerste helft het gaspedaal niet bleef indrukken. Bert Konterman is van mening dat zijn ploeg het Ajax wel wat moeilijker had kunnen maken.

"We hadden iets teveel voor ontzag voor de tegenstander", stelt de trainer tegenover De Stentor. "Je weet dat Ajax kansen krijgt. Maar dat hebben we lang kunnen uitstellen. Maar goed, op een gegeven moment werd de druk zo hoog dat ze er toch nog eentje konden binnenprikken. En ja, toen sloop er een soort van voorzichtigheid in."

In de rust zag Konterman nog volop mogelijkheden voor zijn ploeg. "Dat zei ik ook tegen de jongens, in de kleedkamer. We hoeven er maar eentje te pakken en dan wordt Ajax zenuwachtig", aldus Konterman, die met wat wissels zijn team nieuwe energie probeerde te geven. "Maar dat lukte helaas niet. En ja, dan ebt de hoop langzaam weg, ook omdat we iets teveel ontzag hadden voor Ajax."

Lees ook: Van Polen: "Misschien moet je met 0-2 wel blij zijn"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen