Idrissi gretig: "Je moet keihard op de deur blijven kloppen"

Idrissi gretig: "Je moet keihard op de deur blijven kloppen"

14 maart 2021 – Als invaller kreeg Oussama Idrissi zondag een helft speeltijd bij Ajax. De van Sevilla gehuurde aanvaller maakte tijdens zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle een goede indruk. Zelf was hij na afloop van de 0-2 zege ook tevreden over zijn optreden. "Het was lekker om aan mijn teamgenoten, het publiek en mezelf te laten zien dat ik het nog kan."

Het was voor Idrissi alweer een tijdje geleden dat hij zo lang speelde. In Sevilla kwam hij de eerste seizoenshelft nauwelijks aan spelen toe en bij Ajax moet de 25-jarige aanvaller zich tot nu toe tevreden stellen met invalbeurten. "Je weet dat de trainer gedurende het seizoen meerdere selectiespelers nodig heeft. Je hebt te maken met schorsingen, blessures en jongens die niet in vorm zijn. Als ik als bankspeler goed train, hoop ik steeds meer minuten te krijgen om te laten zien wat ik kan betekenen voor het elftal. Je moet keihard op de deur blijven kloppen, je weet maar nooit wanneer je dan misschien een keer aan de aftrap mag beginnen", vertelde hij bij ESPN.

In Amsterdam heeft Idrissi meer perspectief op speeltijd dan hij in Sevilla had. "Bij Sevilla heb je veel meer betere spelers. De nummer één tot en met achttien zijn gewoon goed. Ajax is meer een opleidingsploeg. Bij Sevilla wordt elk jaar voor veertig, vijftig miljoen euro spelers binnengehaald. Dat is toch een andere uitgangspositie als club."

Waar hij volgend seizoen speelt, weet Idrissi nog niet. "Dat durf ik echt niet te zeggen. Het is te vroeg om daarover na te denken en uitspraken over te doen. Er zijn drie partijen die daar invloed op kunnen hebben, daar ben ik de laatste persoon in. Ik heb ervoor gekozen om hierheen te komen om plezier te hebben. En dat heb ik. Dat uit zich ook vandaag ook in de wedstrijd."

gerelateerd