Cagliari slachtoffer van op wraak zinnende Ronaldo

14 maart 2021, 19:56

Cristiano Ronaldo (35) heeft zondagavond hoogstpersoonlijk revanche genomen op de hevige kritiek die hij de afgelopen week kreeg. De Portugees schreef een glaszuivere hattrick op zijn naam op bezoek bij Cagliari en hielp het elftal van Andrea Pirlo op die wijze aan de overwinning (1-3). 

Na de Champions League-uitschakeling tegen FC Porto moest Cristiano Ronaldo het kiezelhard ontgelden. Na uitschakelingen tegen Ajax en Olympique Lyon was zijn project 'mislukt' in Turijn. De miljoenen van de Portugees waren financieel een molensteen om de nek van de Oude Dame. De jeugd zou meer een kans moeten krijgen en Ronaldo zou op de transferlijst zijn gezet: hij[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381438/sensatie-in-spanje-cristiano-ronaldo-wil-terug-naar-real-madrid/,_blank, werd zelfs gelinkt aan een terugkeer naar Real Madrid], een vertrek in deze zomer leek hoe dan ook zeker.

Alsof de Portugees alle berichten had gelezen en zich wilde laten zien stond hij zondagavond op bezoek bij Cagliari ultiem gebrand op het veld. En met resultaat: was hij tegen FC Porto 120 minuten onzichtbaar, had hij op Sardinië binnen 22 minuten een perfecte hattrick op zijn naam staan. Na tien minuten opende hij de score uit een fraaie kopbal; een kwartier daarna schoot hij met rechts een penalty tegen de touwen; en na goed een half uur pegelde hij met links raak in de bovenhoek (0-3).

Een hattrick in de zuiverste soort, waardoor de Portugees nog sterker aan kop van de topscorerslijst van de Serie A staat. In de Champions League mag het project dan wel volledig zijn mislukt, nationaal won hij wel al vier prijzen (tweemaal kampioen en de Italiaanse Super Cup) met Juventus. Dit seizoen zou hij met de Oude Dame voor het eerst ook de beker kunnen winnen, als Atalanta Bergamo in de finale van de Coppa Italia verslagen wordt.

De landstitel is ondanks de zege overigens nog wel ver weg voor Juventus, bij wie Matthijs de Ligt negentig minuten meedeed. Na de heldenrol van Ronaldo kwam de zege na de pauze niet meer in gevaar, ondanks de aansluitingstreffer van Giovanni Simeone, een serieus slotoffensief en het feit dat oud-Ajacied Razvan Marin nog en fraaie pegel in zijn benen had. Ook voormalig Eredivisie-spelers Ragnar Klavan en Gastón Pereiro kwamen nog binnen de lijnen bij Cagliari. 

De voormalig PSV'er schoot vlak voor tijd zelfs nog rakelings voorlangs, maar de enige echte hoofdrol van de wedstrijd bleef voor Ronaldo - die vlak voor het fluitsignaal nog wel de grootste kans van de avond liet liggen. De Portugees had nog wel een fraaie Zinedine Zidane-draai in huis en was ook nog een aantal keer dichtbij een assist, maar medespelers hadden anders dan hij het vizier niet op scherp staan. Cagliari werd het slachtoffer van de dadendrang van Ronaldo, die vastbesloten is om zijn 'mislukte' Juve-periode in elk geval goed af te sluiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen