Ten Hag kritisch op winnend Ajax: "Dit moet gewoon 0-5 worden"

14 maart 2021, 19:18

Erik ten Hag werd zondagmiddag de meest succesvolle coach van Ajax ooit na honderd wedstrijden, hij liep met zijn elftal uit op concurrent PSV en bleef opnieuw ongeslagen met de Amsterdammers. Toch liep de oefenmeester bepaald geen polonaise na de overwinning op bezoek bij PEC Zwolle (0-2). "Dit moet gewoon 0-5 worden."

Dat zei de oefenmeester tegenover ESPN na de zakelijke zege van Ajax in Overijssel, die volgde na een zware Europese week. Ajax speelde op het oog op halve kracht en helemaal na de pauze hield het niet over, zag ook Ten Hag. "Dat hebben we allemaal gezien. Het was een regelmatige overwinning, zoals dat dan heet. Zakelijk, met weinig franje. De honderd procent scherpte was er niet."

De wissels die de coach doorvoerde, droegen ook bij aan het beeld bij dat hij enkele spelers rust wilde geven. Toch lag dat iets anders: "David Neres gaf aan dat hij wat last had van zijn hamstring, dan wissel je met zo'n druk programma." Devyne Rensch ging ook halverwege naar de kant, bij hem was het vooral voorkomen van overbelasting. "Hij is een jonge speler en we brengen hem langzaam."

Verder constateerde de coach ook dat Ajax op één momentje na vrijwel niets weggaf, toch wilde hij meer zien van zijn ploeg. "Hoe kritisch ik op deze wedstrijd ben? Héél kritisch", aldus Ten Hag, die vond dat Ajax vijf doelpunten had moeten maken. Spits Sébastien Haller scoorde eveneens een onvoldoende. "Hij moet zich beter richten op dit soort wedstrijden. Het heeft niet met werklust te maken, maar wel met de juiste focus." Dat Haller niet mag spelen in de Europa League, vindt Ten Hag geen excuus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen