Ajax loopt op halve kracht tegen PEC Zwolle opnieuw uit op PSV

14 maart 2021, 18:43

Koploper Ajax heeft de voorsprong op PSV zondagmiddag doodeenvoudig met twee punten vergroot. In een wat slaapverwekkend duel in het Mac3Park-Stadion in Zwolle hadden de Amsterdammers aan enkele momenten genoeg om wederom drie punten toe te voegen aan het seizoenstotaal. David Neres en Nicolas Tagliafico maakten al voor rust de treffers, waarna Ajax een eenvoudige middag beleefde (0-2).

De jubileumwedstrijd van Erik ten Hag, die in Zwolle voor de honderdste maal langs de lijn stond als hoofdcoach van Ajax, moest voor de Amsterdammers vooral het definitieve voorschot op de landstitel worden. Achtervolger PSV had eerder op de dag twee punten laten liggen tegen Feyenoord (1-1), waardoor het gat op de ranglijst tussen de nummers één en twee kon groeien tot acht punten met bovendien een wedstrijd tegoed voor de koploper.

De uitstekende vorm waarin Ajax de afgelopen weken verkeerde leek in het eerste half uur in Zwolle echter wat te worden overschaduwd door het volle programma dat de ploeg achter de rug had. Ajax hanteerde een wat laag tempo en kwam daardoor maar mondjesmaat tot kansen. Het had daarbij wel het geluk dat PEC Zwolle wel erg voorzichtig voor de dag kwam om maar geen open huis te hoeven houden tegen de dodelijke Amsterdamse voorhoede.

Niet veel later was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. PEC-middenvelder Mustafa Saymak nam veel te veel risico op de rand van de zestien en verloor de bal, waarna de ijverig voetballende Tagliafico kon worden bediend door de sterk spelende Tadic. De Argentijn dook op voor PEC-doelman Xavier Mous en prikte de bal binnen. Zo zorgden de spelers van Ten Hag ervoor dat hun oefenmeester al ruim voor rust kalm in zijn dugout kon gaan zitten en het oog op de return tegen Yong Boys kon. 

PEC-trainer Konterman zal ondertussen teleurgesteld zijn geweest in het optreden van zijn ploeg, want behoudens keeper Mous was er geen enkele Blauwvinger die ook maar enigszins aanstalten maakte er nog een wedstrijd van te maken. Zo ging het duel als nachtkaars uit, maar Ajax maalde er niet om. De recordkampioen wist dat het wederom twee punten uitliep op naaste achtervolger PSV en kan zich gaan opmaken voor haar 35e landstitel: en Ten Hag had een fraai record erbij.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Xavier Mous 8; Bram van Polen 6, Thomas Lam 6, Kenneth Paal 6, Sam Kersten 6; Mustafa Saymak 5, Dean Huiberts 6 (74. Pelle Clement -), Benson Manuel 5 (74. Mike van Duinen -); Virgil Misidjan 6 (65. Immanuel Pherai 5,5), Eliano Reijnders 5, Thomas Buitink 5 (65. Slobodan Tedic 6)

Ajax: Maarten Stekelenburg 6,5; Nicolas Tagliafico 7 (68. Jurgen Ekkelenkamp 6), Perr Schuurs 6, Edson Alvares 6,5, Devyne Rensch 5,5 (46. Sean Klaiber 5,5); Davy Klaassen 7 (74. Mohammed Kudus -), Ryan Gravenberch 7, Lissandro Martinez 7; David Neres 7 (46. Oussama Idrissi 7), Sebastian Haller 5, Dusan Tadic 8 (79. Antony -)

Man of the Match: Xavier Mous

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen