Schmidt tilt niet zwaar aan vijftiende niet gewonnen topper op rij

Schmidt tilt niet zwaar aan vijftiende niet gewonnen topper op rij

14 maart 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt ziet geen overkoepelend probleem van PSV in de topwedstrijden. Door de remise tegen Feyenoord is het vijftien toppers achtereen zonder zege, maar volgens de Duitser staat dat op zichzelf. Tegen de Rotterdammers vond hij dat er meer ingezeten had (1-1), maar was hij ook eerlijk: als je de kansen niet benut, zul je niet snel winnen. "En Feyenoord is een goede ploeg, met veel individuele kwaliteit en dreigend in de counter." 

"We hadden momenten om de wedstrijd te beslissen. In het begin kregen we goede kansen en in het begin van de tweede helft opnieuw. Je moet die momenten gebruiken om te scoren, dat is uiteindelijk het meest belangrijk in voetbal. Dat was het verhaal van vandaag", vond Schmidt tegenover ESPN. "Tegen Ajax was het weer anders, dat is toen besproken. Het is geen probleem in zijn algemeenheid, volgens mij, maar elke wedstrijd anders."

Wel zag Schmidt iets anders wat dit seizoen vaker terugkwam bij PSV: namelijk het niet benutten van kansen. "We hebben kansen om te winnen, maar benutten die niet. Dat is wel een beetje het verhaal van dit seizoen", glimlachte de Duitser als een boer met kiespijn. "We begonnen goed: de eerste tien á vijftien minuten waren bijna perfect, maar we scoorden niet. Dat was het probleem, de eerste goal had ons heel veel kunnen helpen."

Vervolgens zag Schmidt zijn elftal 'de controle verliezen' na het tegendoelpunt. "Pas in de tweede helft controleerden we de wedstrijd weer. We hebben meer geprobeerd te winnen dan Feyenoord, maar je moet een gelijkspel accepteren als je niet scoort. Als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. (…) We maken een geweldige goal, maar hadden nog een paar momenten momenten scoren."

gerelateerd