Kluivert kan niet voorkomen dat RB Leipzig misstap begaat

14 maart 2021, 17:22

RB Leipzig heeft in de strijd om de Duitse titel een misstap begaan. Tegen Eintracht Frankfurt kwam de ploeg van trainer Julian Nagelsmann niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de achterstand op koploper Bayern München deze speelronde groter is geworden. Als basisspeler had Justin Kluivert een aardig aandeel in het enige doelpunt dat Leipzig maakte.

Net als twee weken geleden in de topper tegen Borussia Mönchengladbach startte Kluivert in de basis bij Leipzig. De 21-jarige aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis bij de Duitse club en komt in de zomer mogelijk definitief over van AS Roma. Dat zou betekenen dat er volgend seizoen twee Nederlanders bij Leipzig speelde. Deze week werd bekend dat Brian Brobbey over enkele maanden transfervrij overkomt van Ajax.

Zijn sterkste wedstrijd in dienst van Leipzig speelde Kluivert zeker niet tegen Eintracht Frankfurt. Toch was de voormalig Ajacied vlak na rust belangrijk voor zijn ploeg. Zijn schot van afstand werd gekeerd door Eintracht Frankfurt-doelman Kevin Trapp, waarna in de rebound Emil Forsberg de 1-0 maakte. Het lukte de thuisploeg niet om de voorsprong vast te houden: na een uur trok Daichi Kamada namens de bezoekers de score gelijk.

Door het puntenverlies heeft Leipzig deze speelronde twee punten verloren ten opzichte van Bayern München, dat zaterdag won bij Werder Bremen (1-3). Het verschil tussen de nummers één en twee is nu vier punten. Eintracht Frankfurt handhaaft zich knap in de top van de Bundesliga en staat na 25 speelrondes vierde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen