Advocaat: "We hadden de wedstrijd voor rust kunnen beslissen"

14 maart 2021, 16:56

Dick Advocaat vindt dat er op bezoek bij PSV meer in zat dan een gelijkspel. Feyenoord speelde in het Philips Stadion een goede eerste helft en kwam via Steven Berghuis op voorsprong. Daarna kregen de Rotterdammers kansen om PSV veel pijn te doen, maar die gingen er niet in. Aan de overkant bepaalde Donyell Malen de eindstand op 1-1.

"Toch is dit een terechte uitslag", opperde Advocaat na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "In de eerste helft hebben we vijf of zes honderd procent kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen. In de tweede helft was het vooral achteruit lopen en tegenhouden. Via counters probeerden we het wel, maar we kregen niet meer de grip van voor de rust. We hebben gelukkig weinig kansen weggegeven."

Advocaat zag zijn basisteam opnieuw een goede topwedstrijd spelen. Daarom bracht de ervaren oefenmeester alleen Ridgeciano Haps binnen de lijnen in Eindhoven. "Het elftal stond goed in de organisatie. Ik was bang dat een wissel iets zou doen wat ik niet wilde. Haps heeft diepte, snelheid en kan in de zone spelen. Hij heeft altijd als vaste linksbuiten gespeeld", verklaarde Advocaat, die erg blij was met doelman Nick Marsman.

"Die jongen doet het echt geweldig. Dat is geweldig voor hem en de Feyenoord. We hebben een paar goede keepers en gaan iedere week bekijken wie er gaat spelen", aldus de coach, die zijn uitstekend spelende goalie nog niet in Oranje ziet. "Ik denk niet dat we al zo ver moeten kijken, maar dat mag de bondscoach bepalen. Daar ben ik gelukkig niet meer voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen