Vitesse dankzij Darfalou na rust langs Utrecht

14 maart 2021, 16:41

Vitesse heeft de winning mood van de laatste weken in stand gehouden op bezoek bij FC Utrecht. De gelijkwaardige strijd was in de 1-1 ruststand terug te zien, maar in de tweede helft ging de uitploeg erop en erover. Oussama Darfalou benutte de - via de VAR verkregen - penalty en drie minuten later bracht hij Maximilian Wittek in stelling om de 1-3 te maken. Een tweede gele kaart voor Riechedly Bazoer in de slotfase kwam te laat om er nog een wedstrijd van te maken.

Met Bazoer weer terug in de basis begon Vitesse aan de lastige uitwedstrijd. De andere sterspeler uit Arnhem, Oussama Tannane, ontbrak wel in Utrecht. De middenvelder kreeg in de vorige speelronde zijn vijfde gele kaart en was dus geschorst.

Toch barstte de wedstrijd nog los in de slotfase van de eerste helft. Het eerste schot op doel aan Utrechtse zijde was direct raak. Bart Ramselaar zette de bal met zijn rechterbuitenkant voor en Gyrano Kerk maakte het op dezelfde manier af. Lang konden de Domstedelingen niet genieten van hun voorsprong, want vier minuten later kopte Darfalou na een afgemeten voorzet van Danilho Doekhi de gelijkmaker binnen. De verdediger speelde een sterke eerste helft en bracht met de assist wat extra glans aan zijn spel.

De lijn van kansen creëren werd doorgezet in de tweede helft. Sander van de Streek kreeg de bal er niet ingekopt, nadat Remko Pasveer al was geklopt. Aan de andere kant vond er enorme ketser van doelman Oelschlägel plaats. Hij liet de bal los en in het duel wat volgde, vloerde hij Darfalou. De VAR greep in en de bal ging op de stip. Darfalou ging zelf achter de bal staan en schoof de bal binnen. Nog geen drie minuten later legde hij de bal af op Wittek die de voorsprong uitbreidde naar 1-3.

Een tweede gele kaart voor Bazoer kwam, ondanks de zeven minuten extra tijd, voor Utrecht te laat om nog een punt uit het vuur te slepen. Trainer Thomas Letsch gooide de deur achterin met twee wissels direct weer dicht, waardoor de drie punten niet meer in gevaar kwamen. Door de overwinning lopen ze twee punten uit op de nummer vijf Feyenoord, die vanmiddag gelijkspeelde tegen PSV.

Opstellingen en beoordelingen:*

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 4; Hidde ter Avest 5, Tommy St. Jago 5, Willem Janssen 6, Django Warmerdam 6;  Joris van Overeem 5.5 (65. Othman Boussaid 5.5), Sander van de Streek 6.5 (85. Urby Emanuelson -), Adam Maher 5.5, Gyrano Kerk 6, Mimoun Mahi 5, Bart Ramselaar 6 (65. Jeredy Hilterman 5.5).

Vitesse: Remko Pasveer 6; Eli Dasa 6.5 (85. Dominik Oroz -), Danilho Doekhi 7.5, Riechedly Bazoer 6, Jacob Rasmussen 7, Maximilian Wittek 7; Patrick Vroegh 5.5, Loïs Openda 6.5 (65. Thomas Bruns 6), Sondre Tronstad 7; Armando Broja 5.5 (71. Daan Huisman -), Oussama Darfalou 7.5 (85. Tomas Hajek -).

Man of the Match: Oussama Darfalou

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.