Fortuna aast op play-offs: "Dat kunnen we altijd proberen"

Fortuna aast op play-offs: "Dat kunnen we altijd proberen"

14 maart 2021 – Fortuna Sittard is door de overwinning op VVV-Venlo zo goed als zeker van een langer verblijf in de Eredivisie. De Limburgers stonden lange tijd in de degradatiezone, maar hebben zich inmiddels gemeld in de middenmoot. Als het aan aanvoerder Ben Rienstra ligt, probeert Fortuna in de slotfase van het seizoen nog de play-offs voor Europees voetbal te bereiken.

"We staan er dichtbij, dus dat kunnen we altijd proberen", vertelde Rienstra an de wedstrijd tegenover ESPN. "We hebben een grote afstand tot Willem II en hebben ons dus wel veilig gespeeld. Daar mogen we trots op zijn. Dit was een terechte overwinning, VVV heeft in de eerste helft niet eens op doel geschoten. Voor onze supporters is dit een belangrijke derby, dus het is lekker we twee keer van VVV hebben gewonnen."

Bij tegenstander VVV zag captain Danny Post zeker geen derby-gevoel. "In deze belangrijke wedstrijd laten we ons op alle fronten aftroeven", aldus Post. "Dit komt heel hard aan, vooral de manier waarop. We waren slecht aan de bal en krijgen de doelpunten veel te gemakkelijk tegen. Dan is het in deze fase heel moeilijk en daar gaan we niet beter van voetballen. Het wordt heel spannend nu en dat moeten we snel om zien te draaien."

gerelateerd