Fortuna Sittard wint Limburgse derby met 1-3 van VVV-Venlo

14 maart 2021, 14:13   Bijgewerkt: 14 maart 2021, 14:23

Fortuna Sittard is erin geslaagd om een Limburgse onderonsje met VVV te winnen. De ploeg van Sjors Ultee was met 1-3 te sterk voor de ploeg uit Venlo. VVV, dat door dit verlies steeds meer in de problemen komt, wist geen vuist te maken ondanks de terugkeer en treffer van de topscorer Giorgos Giakoumakis. Voor Fortuna waren Lisandro Semedo, Mats Seuntjens en Zian Flemming de doelpuntenmakers. Door deze overwinning vinden ze de aansluiting met de middenmoot en nemen ze afscheid van de degradatiezone.

Een Limburgse derby brengt altijd iets extra, maar voor VVV was het, na de winst zaterdag van concurrent Willem ll, nog belangrijker om de drie punten binnen te slepen. Voor de wedstrijd kregen ze wel al goed nieuws binnen, want topscorer Giakoumakis was weer terug van een blessure.

Het niveau van de wedstrijd zakte daarna weg, Beide ploegen creëerden geen kansen en VVV had zelfs in de eerste helft geen enkele keer een schot op doel gelost. Irritaties werden steeds meer zichtbaar en ook dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Met een kleine voorsprong voor de Zuid-Limburgers zochten ze de kleedkamers op. Op slag van rust had Fortuna de voorsprong kunnen uitbreiden, maar Sebastian Polter wist zijn voet niet tegen de bal te zetten na een gevaarlijke voorzet.

Hans de Koning bracht in de rust twee wissels het veld in en dat wierp zijn vruchten af. Eén van de wissels, Torino Hunte, kreeg al na vijf minuten een grote kans, maar die schoot hij naast de goal. Daarna bleef VVV strijden voor iedere bal en dat bracht ze de gelijkmaker. Wie anders dan Giakoumakis stond weer op de goede plek. De Griek kopte in eerste instantie tegen de keeper op, maar in tweede instantie faalde hij niet. Na de 1-1 probeerde VVV meteen door te pakken.

VVV probeerde wel, maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. De Koning kan de komende weken gaan puzzelen, want zijn ploeg dreigt steeds meer af te zakken naar de degradatiezone. Fortuna zal erg blij zijn met deze overwinning, want hiermee mogen ze omhoog gaan kijken op de ranglijst.

Opstellingen en beoordelingen:*

VVV Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tobias Pachonik 6, Arjan Swinkels 5.5 (68. Jafar Arias 5.5), Kirstopher Da Graca 6, Leon Guwara 5.5 (68. Christian Kum 5.5), Danny Post 5.5, Simon Janssen 5.5 (45. Yahcuroo Roemer 5.5), Meritan Shabani 5.5 (45. Torino Hunte 6); Vito van Crooij 6, Giorgos Giakoumakis 6.5, Joshua John 6 (75. Anastasios Donis -).

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6.5; Martin Angha 6.5, Roel Janssen 5, Lisandro Semedo 7, Zian Flemming 6.5, Sebastian Polter 6 (81. Emil Hansson -), Mats Seuntjens 7.5, Tesfaldet Tekie 6 (81. Dario Van den Buijs -), Ben Rienstra 6, Michaël Trippan 6, George Cox 6.

Man of the Match: Mats Seuntjens

*spelers moeten tenminste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.