Klopp verwacht dat Van Dijk het EK met Oranje moet missen

14 maart 2021, 08:38

Jürgen Klopp denkt niet dat Virgil van Dijk komende zomer met Oranje te bewonderen is op het EK. De centrumverdediger is aan het herstellen van een zware knieblessure en lijkt zich volgens de manager te moeten richten op het nieuwe seizoen. Dat zou een flinke streep door de rekening zijn voor bondscoach Frank de Boer, die stiekem hoopt op een snelle revalidatie.

"Het is niet zo dat ik hem niet wil laten gaan, maar dit gaat over de ernst van de blessure", vertelde Klopp. "We hopen allemaal dat hij klaar is om de voorbereiding met ons te starten. Het is een zware blessure en het is niet het juiste moment om te praten over welke competitie hij nog gaat spelen. Ik hoop altijd op een positieve verrassing en dat ze snel terugkeren op onze training. Maar dat heeft niemand me nog verteld."

Klopp denkt dat Van Dijk zich moet richten op het nieuwe seizoen. "We zullen ontzettend blij zijn als hij weer met ons kan trainen tijdens de voorbereiding. Maar daarbij denk ik zeker niet aan het EK", vervolgde de Duitse manager. "Wanneer ben je fit genoeg om daar te spelen? Als je een week voor het toernooi pas fit bent? Dat weet ik niet hoor. Ik ga die beslissing niet nemen. We zullen zien wanneer hij fit is."

Van Dijk raakte in oktober vorig jaar zwaar geblesseerd na een botsing met doelman Jordan Pickford van Everton. Diezelfde maand werd de aanvoerder van Oranje succesvol geopereerd en begon hij aan een lange revalidatie. Zonder de sterkhouder verspeelde Liverpool veel punten en inmiddels is de club terug te vinden op de achtste plek van de Premier League. Van Dijk liet zijn gezicht al zien op het trainingsveld, maar trainde vooralsnog individueel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen