AZ legt druk bij PSV na eigen doelpuntenfestijn tegen FC Twente

13 maart 2021, 21:51

In een wedstrijd die bol stond van de eigen doelpunten heeft AZ ten koste van FC Twente verdiend drie punten bijgeschreven. De Alkmaarders waren vooral in de eerste helft een maatje te groot voor Twente, dat via Dario Dumic en Joël Drommel twee keer doel trof voor AZ. De thuisploeg maakte er ook een via Albert Gudmundsson en besliste via Teun Koopmeiners in de tweede helft het duel: 4-1. Door de zege blijft AZ directe concurrent PSV in de nek hijgen.

Met een rechtstreeks duel om de tweede plaats tegen PSV op het programma was het voor AZ deze zaterdagavond zaak om geen puntverlies te lijden. Dan zou de achterstand op de Eindhovenaren vijf punten blijven, of zelfs worden verkleind naar drie of twee punten, afhankelijk van het resultaat van PSV tegen Feyenoord zondag. AZ moest daarvoor afrekenen met FC Twente, dat vier duels op rij ongeslagen was en in uitwedstrijden beter presteert dan in Enschede.

De Tukkers kwamen ook het scherpst uit de startblokken, de ploeg van Ron Jans nam direct het initiatief in handen. Een blessure bij Gudmundsson maakte daar echter abrupt na twee minuten een einde aan. Het spel kwam even stil te liggen en AZ nam daarna over, kennelijk wakker geschrokken van het brutale spel van FC Twente. In de rest van de eerste helft was het AZ dat de klok sloeg, op de 3-1 ruststand viel niets af te dingen.

Door het maken van twee eigen goals was Twente opeens koploper in dat klassement, met vijf in totaal. Misschien nog wel merkwaardiger was dat AZ er in de slotfase van de eerste helft ook eentje bijschreef. Een corner, die voortkwam uit twee schotkansen van FC Twente, werd door Gudmundsson met de knie achter doelman Marco Bizot gewerkt: 3-1. Namens Twente had alleen Queensy Menig nog een kans gehad op een goal, maar bij een stand van 1-0 schoot hij over.

Twente herpakte zich in de tweede helft, waarin AZ de teugels ook een beetje liet vieren. Dat zorgde ervoor dat Bizot zich onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer kon onderscheiden. Zo werkte hij een pegel van Tyronne Ebuehi over de lat en bokste hij een knal van invaller Wout Brama de zestien uit. Bizot zag ook dat Danilo nog twee keer op doel vuurde, maar de Braziliaan mikte twee maal te hoog.

Opstellingen en beoordelingen*:

AZ: Marco Bizot 6.5, Jonas Svensson 7 (84. Yukinari Sugawara -), Timo Letschert 6, Bruno Martins Indi 5, Owen Wijndal 6, Teun Koopmeiners 8, Tijjani Reijnders 5 (84. Kenzo Goudmijn -), Calvin Stengs 7, Albert Gudmundsson 5.5 (67. Dani de Wit 5.5), Myron Boadu 7, Jesper Karlsson 6 (82. Zakaria Aboukhlal -). 

FC Twente: Joël Drommel 4, Tyronne Ebuehi 5, Dario Dumic 4.5, Kik Pierie 5, Jayden Oosterwolde 4.5, Godfried Roemeratoe 4 (46. Wout Brama 5.5), Ramiz Zerrouki 5 (74. Luka Ilic -), Jesse Bosch 6.5, Luciano Narsingh 5, Danilo 5, Queensy Menig 4.5 (61. Issah Abass 5).

Man of the match: Teun Koopmeiners

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen