Weghorst: "Duidelijk dat de Champions League het doel moet zijn"

13 maart 2021, 20:29

Met een goal en twee assists was Wout Weghorst zaterdagmiddag weer belangrijk voor VfL Wolfsburg. Mede dankzij de inbreng van de Nederlandse spits won de ploeg met liefst 5-0 van hekkensluiter Schalke 04. Wel kwam het elftal pas echt los in de tweede helft, waar Weghorst na afloop van de wedstrijd dan ook kritisch op was.

In gesprek met de Duitse afdeling van Sky Sport sprak Weghorst zelfs van 'een van de zwakste helften van dit seizoen'. "De eerste helft was simpelweg niet goed, maar dat kan ook een keer gebeuren. In de tweede helft waren we een stuk agressiever. Met de 2-0 (de treffer van Weghorst, red.) werd ons zelfvertrouwen groter. We durfden toen meer te voetballen." 

Met de ruime zege op Schalke staat Wolfsburg nog wat steviger op de derde plek. Bovendien speelt achtervolger Eintracht Frankfurt morgen de lastige uitwedstrijd tegen nummer twee RB Leipzig, waar de club ook van kan profiteren. Waar de top vier in Duitsland zich rechtstreeks voor de Champions League plaatst, mag Wolfsburg die uitgangspositie niet meer weggeven. "Als je nu derde staat en er zijn nog maar negen wedstrijden, dan is het duidelijk dat dat het doel moet zijn. Daar hebben we het ook over in de ploeg."

Lees ook: Bayern blijft op titelkoers

Weghorst is bezig aan een topseizoen in de Bundesliga. Na zijn bijdrage van vanmiddag staat Weghorst nu op zestien treffers en zes assists in 25 competitiewedstrijden. De spits heeft er nooit een geheim van gemaakt graag weer in aanmerking te komen voor Oranje. Bondscoach Frank de Boer nam hem afgelopen week opnieuw op in zijn voorselectie. Op 19 maart zal duidelijk worden of hij ook daadwerkelijk weer in aanspraak zal komen voor een interland. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen