Dortmund blijft in race voor CL na wereldgoal Brandt

13 maart 2021, 20:24

Borussia Dortmund heeft zich hersteld van de 4-2 nederlaag tegen koploper Bayern München van vorige week. De topclub zegevierde in eigen huis met 1-0 tegen Hertha BSC, waar twee Nederlanders hun opwachting mochten maken. Dankzij de overwinning heeft Dortmund de huidige vijfde plaats verdedigd en blijft het in de race voor Champions League-voetbal.

Bij tegenstanders van Borussia Dortmund is alle aandacht logischerwijs gevestigd op Erling Braut Haaland, het Noorse doelpuntenfenomeen dat al sinds zijn entree in de Bundesliga indruk maakt. Het is echter niet alleen Haaland op wie Dortmund kan lenen. Niet de blonde spits, maar de blonde middenvelder Julian Brandt bezorgde de topclub uiteindelijk de overwinning.

De manier waarop toonde perfect aan over hoeveel kwaliteiten de Duitse international beschikt. Met een kanonskogel van afstand schoot Brandt zijn ploeg negen minuten na rust op voorsprong. Vanaf een meter of dertig liet hij de doelman van de opponent kansloos. Het was meteen de definitieve nekslag voor de ploeg uit Berlijn, dat de wedstrijd met tien man eindigde. Vladimir Darida werd na tachtig minuten met rood van het veld gestuurd. Hij plantte zijn noppen keihard op het been van Marco Reus. Vanuit de catacomben zag Darida de zestienjarige invaller Youssoufa Moukoko alweer zijn derde Bundesliga-treffer maken.

Bij Hertha begon voormalig FC Groningen-rechtsback Deyovaiso Zeefuik in de basis. De verdediger kreeg een gele kaart en werd na een uur spelen naar de kant gehaald. Tien minuten later maakte Javairo Dilrosun juist zijn opwachting als invaller. Ook hij kon zijn ploeg niet behoeden van een nipte nederlaag.