Belangrijke derbyzege Promes en Hendrix, Milik scoort

13 maart 2021, 18:59

Quincy Promes heeft met Spartak Moskou drie uiterst belangrijke punten gepakt in strijd om de Russische landstitel. Op bezoek bij aartsrivaal en stadsgenoot Dynamo Moskou won Spartak met 1-2. Daardoor bleef het in het spoor van koploper Zenit Sint Petersburg. Jorrit Hendrix kwam in blessuretijd als invaller binnen de lijnen.

Quincy Promes beleefde vorige week een droomrentree bij Spartak, door met een treffer bij te dragen aan een monsterzege op FK Krasnodar. Ook tegen Dynamo Moskou begon de Oranje-international in de basis. De van Ajax overgekomen aanvaller speelde als aanvallende middenvelder in een 4-4-2-systeem. Spartak zal de hoop voorafgaand hebben gevestigd op Promes, gezien het feit dat hij tegen geen ploeg zo vaak scoorde als de stadsgenoot.

Scoren deed Promes in deze editie echter niet. De aanvaller kreeg na een uur een gele kaart en werd een kwartier later gewisseld. Kort daarvoor had Aleksandr Sobolev zijn ploeg vanaf de stip op een 1-2 voorsprong geschoten. Spartak komt door de zege op 41 punten. Koploper Zenit heeft tot dusverre 45 punten verzameld.

Goal Milik

Arek Milik had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning die Olympique Marseille boekte tegen Stade Brest. De voormalig spits van Ajax opende in blessuretijd van de eerste helft de score en zag zijn ploeg daarna uitlopen naar een 3-1 overwinning. Marseille steeg door de overwinning naar de vijfde plaats in de Franse competitie.