Real dankt Benzema na late zege bij laagvlieger

13 maart 2021, 18:11

Real Madrid heeft de druk op concurrenten Atlético Madrid en FC Barcelona opgevoerd met een benauwde zege.Pas in blessuretijd knokte de topclub zich langs laagvlieger Elche. Daarmee kan het met een gerust gevoel kijken naar de verrichtingen van de concurrentie. 

Terwijl in alle topcompetities een felle strijd was losgebarsten om de landstitel, leek Atlético Madrid flierefluitend op weg naar het eremetaal. De Madrileense ploeg profiteerde van de uitglijders van Barça en Real, terwijl het zelf juist zo ongelofelijk stabiel was. Juist de laatste weken is de ongenaakbare koploper echter aan een dramatische serie bezig. Real en Barça kwamen daarmee langzaam weer in het spoor.

Lange tijd leek Real Madrid definitief af te haken, maar Karim Benzema redde de ploeg van Zinédine Zidane in blessuretijd. Even leek De Koninklijke zelfs een nederlaag te moeten incasseren, nadat Elche-verdediger Dani Calvo keihard raakkopte uit een hoekschop. Enkele minuten later trok Karim Benzema de stand echter weer gelijk. Ook de Fransman was trefzeker met het hoofd. In de 91ste minuut vuurde hij fraai raak op aangeven van Rodrygo. Daarmee hielp hij zijn ploeg aan de overwinning.

Atlético Madrid neemt het zaterdagavond nog op tegen het lastige Getafe, terwijl FC Barcelona maandag SC Huesca ontvangt. Het verschil tussen de Madrileense grootmachten bedraagt nu vijf punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen