Konterman looft Ajax-talent: "De nieuwe Patrick Vieira"

13 maart 2021, 19:25

Voor Bert Konterman staat dit weekend een bijzonder weerzien voor de deur. De interim-coach van PEC Zwolle neemt het op tegen Ajax, waar hij diverse spelers treft met wie hij samenwerkte in de Nederlandse jeugdselecties. In gesprek met Voetbal International geeft de voormalig verdediger aan vooral te genieten van de ontwikkeling van Ryan Gravenberch.

De jonge middenvelder is dit seizoen onbetwiste basiskracht bij Ajax, waar hij een enorme rol speelt in het huidige succes. Dat ziet ook Konterman. "Toen ik met hem samenwerkte had hij af en toe nog wel zijn valkuiltjes. Hij was wat nonchalant en was niet zo van het omschakelen, maar daar ging hij mee aan de slag en kon alsnog leveren. We noemden hem toen al de nieuwe Vieira. Als je ziet hoe hij voorbij spelers loopt, alsof ze er niet staan. Het oogt zó makkelijk. Hij wordt een kanjer, niet normaal."

Als jeugdtrainer stond hij in het verleden op het veld met veel spelers die nu basiskracht zijn bij de Amsterdammers. Zo werkte hij samen met Jurriën Timber en Deyne Rensch, terwijl hij ook Jurgen Ekkelenkamp, Sean Klaiber en Perr Schuurs onder zijn hoede had. "Of dat een voordeel is? Ik denk het wel, ik ken hun valkuilen", zegt hij met een lach.

Ajax gaat zondagmiddag om 16.45 uur op bezoek bij PEC Zwolle, dat nog een paar punten nodig heeft om de degradatiestreep definitief vaarwel te zeggen. De voorsprong op nummer zeventien ADO Den Haag bedraagt nu elf punten. Ajax heeft negen verliespunten minder dan nummer twee PSV en kan een reuzenstap zetten richting de titel, aangezien de Eindhovenaren het opnemen tegen Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen