Bayern blijft op titelkoers, Weghorst scoort weer

13 maart 2021, 18:43

Met een klinkende 1-3 zege op Werder Bremen heeft Bayern München geen fout gemaakt in strijd om de Duitse landstitel. De regerend kampioen rekende al voor rust af met de middenmoter, waardoor het morgen met een gerust gevoel kan kijken naar de verrichtingen van concurrent RB Leipzig. Ook VfL Wolfsburg mocht opnieuw drie punten bijschrijven.

Tsja, er zijn van die ploegen die zich diverse misstappen kunnen veroorloven. Na een matige start en een wisselvallige fase werd in Duitsland gehoopt dat de macht van Bayern München dit seizoen dan eindelijk doorbroken zou worden. De realiteit is echter dat de ploeg van Hansi Flick er met nog negen wedstrijden te gaan uitstekend voor staat. RB Leipzig gaat dit weekend op bezoek bij sensatie Eintracht Frankfurt. De nieuwe ploeg van Brian Brobbey heeft een zege nodig om het verschil op de ranglijst weer terug te brengen tot twee punten en daarmee in het spoor te blijven van Bayern.

Wat Der Rekordmeister had zaterdagmiddag geen kind aan Werder Bremen, dat door treffers van Leon Goretzka en Serge Gnabry al voor rust tegen een 0-2 achterstand aankeek. Na rust deelde ook Robert Lewandowski opnieuw in het doelpuntenfestijn, door raak te prikken uit een hoekschop. Daarmee tekende de Pool voor een fraaie mijlpaal. Lewandowski steeg naar de tweede plaats op de all-time topscorerslijst van de Bundesliga. Nu hij Klaus Fischer (268 treffers) heeft achterhaald, scoorde alleen Gerd Müller (365) vaker.

VfL Wolfsburg - Schalke 04: 4-0

Op Lewandowski staat geen maat, maar ook Wolfsburg beschikt over een topspits. Na een fraai steekpassje tekende Wout Weghorst vlak na rust voor de tweede treffer van zijn ploeg, door de bal hard en hoog raak te schieten. De Nederlander kwam daarmee op zestien goals en moet daarmee ook bondscoach Frank de Boer aan het denken zetten. Zeker omdat Weghorst ook nog eens twee treffers voorbereidde en daarmee een groot aandeel had in het verdedigen van de derde plaats.

Bij Schalke 04 stonden de gezichten op onweer. De hekkensluiter, waar Klaas-Jan Huntelaar wegens blessureleed opnieuw ontbrak, heeft nog negen duels om een wonder te realiseren. Tegen Wolfsburg lukte dat niet. Naast Weghorst kwamen de treffers van Ridle Baku, Josip Brekalo, Maximilian Philip en een eigen goal van Skhodran Mustafi.

FSV Mainz - SC Freiburg: 0-0

Union Berlin - FC Köln: 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen