Serieuze interesse in aandelen van ADO Den Haag

13 maart 2021, 16:20

Cosinus Group Capital Partners heeft interesse in de aandelen van ADO Den Haag. De investeringsmaatschappij is in gesprek met eigenaar United Vansen (UVS) om de aandelen van de club over te nemen. Het is een publiek geheim dat de Chinezen weinig brood zien in de club uit de Hofstad en het beu zijn om elk jaar de tekorten te blijven dichten.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans over de mogelijke oplossing voor alle parijten. Anthony Rothengatter is 'uitvoerend partner' van de organisatie, die in Zwitserland gehuisvest is. Rothengatter is een supporter van ADO Den Haag en ondanks dat hij momenteel in het Zwitserse Zürich woont, wil hij de opties doornemen om de club over te kunnen nemen van United Vansen.

Als het daadwerkelijk tot een overeenkomst komt, dan wordt Rothengatter de nieuwe baas van de club. Hij wil de club financieel gezond maken en zal dat als hoofdtaak hebben. 'Voor ADO zou een doorstart onder een nieuwe eigenaar erg welkom zijn. De club leeft opnieuw in onmin met de huidige eigenaar, die haar betalingsbeloftes niet nakomt', schrijft het AD over de situatie in de hofstad.

Kosten van ADO Den Haag

Sportmarketeer Ruud van der Knaap ging eerder in op de prijs die op ADO Den Haag geplakt kan worden. "Acht miljoen euro zou niet gek zijn", stelt hij tegenover Omroep West. "Financieel is er wat gedoe, sportief gaat het niet geweldig. Het is eigenlijk de vraag of de huidige eigenaar heel graag wil verkopen, dat kan de prijs behoorlijk drukken." United Vansen betaalde destijds negen miljoen euro, maar bovendien de aankoopprijs komt er voor dit seizoen nog een schuld van ruim vier miljoen euro.

Lees ookNoodlijdend ADO hoeft niet op steun van gemeente te rekenen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen