Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Trainer tipt Teze: "Misschien ook bij Oranje in beeld komen"

Trainer tipt Teze: "Misschien ook bij Oranje in beeld komen"

13 maart 2021 – PSV-verdediger Jordan Teze (21) ontwikkelt zich dusdanig spectaculair dat hij zich de komende jaren in het Nederlands elftal kan spelen. Dat denkt trainer Roger Schmidt althans over de rechtsback, die dit seizoen als centrale verdediger indruk maakt bij de Eindhovenaren. "Gaat dat zo door, dan kan hij misschien ook bij Oranje in beeld komen."

Dat vertelt Schmidt tegenover het Eindhovens Dagblad over de ontwikkeling van Teze. "Jordan was vorig jaar nog geen speler van het eerste team", weet de Duitser, die aan het begin van de voorbereiding aan Teze vroeg of hij ook centraal in het centrum wilde spelen. "Daar stond hij voor open. Het zou als rechtsback moeilijk voor hem worden, omdat we Denzel Dumfries al hadden en hij ook de aanvoerder is. Nu heeft Jordan al meer dan dertig wedstrijden gespeeld en stap voor stap vooruitgang geboekt."

Dit seizoen staat de teller in totaal al op 36 officiële duels namens PSV, in totaal speelde de zelf opgeleide verdediger 41 optredens namens de Eindhovenaren. Daarin gaf hij twee assists en kwam hij nog niet tot scoren. Teze werd door Erwin van de Looi, net als ploeggenoten Cody Gakpo en Mo Ihattaren, al wel opgeroepen voor de groepsfase van het EK met Jong Oranje.

gerelateerd