Realistische Padt zet definitief streep door rentree in Oranje

13 maart 2021, 14:31

Sergio Padt heeft lang gehoopt nog een nieuwe kans te krijgen bij het Nederlands elftal, maar na de laatste interlandperiode heeft hij die deur definitief achter zich dicht getrokken. Ondanks dat hij een prima seizoen keept en er wat blessures zijn bij het keurkorps van Frank de Boer, is hij niet een van de vijf keepers in de voorselectie. Daarmee is voor hem het boek definitief gesloten.

Na het treinincident werd Padt niet opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar had altijd nog de hoop op een rentree. Ditmaal was er volgens hem alle reden toe: de prestaties zijn goed dit seizoen van Padt en er zijn wat blessureproblemen bij Oranje. "Ik was natuurlijk maar derde keeper, die kan je gemakkelijk vervangen", blikt hij tegenover het Dagblad van het Noorden terug op de keuze van destijds Koeman – die Padt kon begrijpen.

"In het begin heeft het zeker pijn gedaan, zeker die eerste keer dat ik er niet meer bij zat. Ik ben toen keurig gebeld door bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks. Ze zeiden dat ze rust wilden rond de selectie van het Nederlands elftal, dat ze wel zouden kijken hoe het verder zou lopen. Tot op de dag van vandaag is het er niet meer van gekomen, helaas", aldus Padt, die onder De Boer hoopte op een nieuwe kans. Die kwam er tot dusver niet en dus weet de doelman van FC Groningen hoe laat het is.

"Ik had vroeger in de jeugd van Ajax ook geen heel goede klik met Frank de Boer. Toen hij de trainer was van de A1. Misschien speelt dat ook nog mee. Er zijn de afgelopen tijd genoeg kansen geweest om mij weer te selecteren, maar het is niet gebeurd. Dan moet je je conclusies trekken", beseft Padt, die overigens nooit tot interlands kwam voor het Nederlands elftal.

"Ik heb het allang een plekkie gegeven hoor, ik kan gelukkig goed relativeren. Het enige waar ik invloed op heb, is mijn eigen spel. (…) Als je in Nederland eenmaal een stempel hebt, kom je er nooit meer van af", weet Padt, die komende zomer naar Bulgarije vertrekt en een 4,5 jaar durende aanbieding van FC Groningen weigerde. "Als ik het niet had gedaan, had ik mezelf waarschijnlijk altijd afgevraagd hoe het zou zijn om echt een paar jaar in een ver buitenland te wonen en te werken."

Lees ook: Padt hoopt op nieuwe kans in Oranje: "Vraag is of ze me vergeven"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen