"Jordi Cruijff is bij FC Barcelona de juiste man op de juiste plek"

13 maart 2021, 08:33

Jordi Cruijff wordt momenteel zeer concreet in verband gebracht met FC Barcelona. Volgens PSV-spits Eran Zahavi, die in zijn tijd bij Maccabi Tel Aviv nauw met de technisch directeur samenwerkte, is de zoon van de eeuwige Nummer 14 bij uitstek geschikt voor een positie bij de Catalaanse club. "Als hij naar Barcelona kan gaan: je zegt nooit 'nee' tegen FC Barcelona."

Dat vertelt Zahavi tegenover het De Telegraaf over de geruchtenstroom. Zahavi heeft een goede relatie met Cruijff, met wie hij bij Maccabi naar eigen zeggen vaak en uitvoerig sprak. "Hij kan deze job op topniveau uitvoeren. Bij Barcelona zal hij de juiste man op de juiste plek zijn om de club verder te ontwikkelen. Hij wist altijd al dat hij daar op een dag zou zijn", aldus de Israëliër.

"Hij heeft echt een heel grote ambitie daarvoor. Ik denk dat dit de juiste tijd is voor hem. Gebeurt het, dan ben ik de gelukkigste persoon op aarde voor hem", aldus de ervaren spits over Cruijff jr. In Camp Nou moet hij samen met Mateu Alemany het technisch beleid van Barça vormgeven onder het nieuwe bewind van de afgelopen week verkozen Joan Laporta.

Moeizame PSV-start

Verder ging Zahavi in het Algemeen Dagblad ook nog in op zijn moeizame start bij PSV. "Mijn start hier was een van de moeilijkste periodes in mijn carrière. In voetbal gaat het om het totaalpakket. Het is niet alleen 'in het veld', het is ook alles eromheen. Dat totaalplaatje moet kloppen en dat deed het eerst niet", legt de routinier uit over zijn moeizame eerste periode.

"Ik had er al een lang seizoen op zitten in China toen ik kwam. Er was de verhuizing, een lockdown met de scholen dicht en drie kinderen thuis, in een land waar alles nieuw is. Ik kreeg corona, kon niet trainen, daarna een tijdje aangepast. En toen ik hersteld was, kreeg ik een blessure." Inmiddels heeft Zahavi vijftien doelpunten gemaakt in 25 duels en gaf tevens nog vier assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen