De Graafschap pakt op bloedstollende avond derde periodetitel

12 maart 2021, 22:56

De Graafschap heeft vrijdagavond beslag gelegd op de derde periodetitel in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Mike Snoei won door een laat doelpunt met 1-2 bij Telstar en bleef daarmee de concurrentie voor. Koploper SC Cambuur bleef bij Go Ahead Eagles steken op een 0-0 gelijkspel, terwijl NAC Breda in extremis Helmond Sport opzij zette (2-3).

Telstar - De Graafschap 1-2

Het was deze week zeer onrustig in Doetinchem. Dat had allemaal te maken met de zomerste overstap van Ralf Seuntjens naar concurrent NAC Breda. De 31-jarige aanvaller werd zijn aanvoerdersband ontnomen, maar verdere consequenties verbond trainer Mike Snoei niet aan de pikante overstap. Tegen Telstar startte Seuntjens dan ook gewoon in de basis.

De routinier was vroeg in de wedstrijd meteen belangrijk voor De Graafschap. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Jasper Schendelaar, maar in de rebound schoot Ted van de Pavert alsnog raak. De ploeg van Snoei leek daarna door te drukken, maar het was Telstar dat vlak voor rust op gelijke hoogte kwam. Drie minuten nadat Redouan El Yaakoubi de bal op de lat kopte, trok Cas Dijkstra de stand gelijk.

De Graafschap wist op voorhand dat het bij een zege in Velsen-Zuid de derde periodetitel zou winnen. In de jacht naar het winnende doelpunt kregen De Superboeren op de valreep loon naar werken. Jasper van Heertum maakte vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de 1-2 en bezorgde zijn ploeg daarmee de periodetitel.

Go Ahead Eagles - SC Cambuur 0-0

Het winnen van de derde periodetitel, de volgende stap zetten richting promotie en het wraak nemen voor de bekeruitschakeling: SC Cambuur was tot op het bot gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten in De Adelaarshorst. Spannend was het van de eerste tot het laatste fluitsignaal, wat niet in de laatste plaats te maken had met de tussenstand in Velsen-Zuid.

Gescoord werd er echter niet in Deventer. De koploper uit Leeuwarden maakte weliswaar het meeste aanspraak op de overwinning, maar kreeg de bal niet langs doelman Jay Gorter. SC Cambuur heeft ondanks het doelpuntloze gelijkspel de koppositie nog altijd stevig in handen. Wel zijn concurrenten De Graafschap, Almere City FC en NAC Breda twee punten dichterbij gekropen. 

Helmond Sport - NAC Breda 2-3

In theorie maakte NAC Breda nog kans op de derde periodetitel. Daarvoor moesten de Bredanaars allereerst zelf winnen bij Helmond Sport. Op De Braak leek het team van trainer Maurice Steijn niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel. Tot twee keer toe moesten de bezoekers uit Breda zich terugknokken van een achterstand en in blessuretijd bezorgde Mario Bilate de bezoekers de volle buit.

Overige uitslag

Roda JC - Jong Ajax 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen