PSV Vrouwen wint ruim en neemt koppositie over van Ajax

12 maart 2021, 21:43

PSV heeft in de Eredivisie Vrouwen de koppositie overgenomen van Ajax. De Eindhovense formatie kende vrijdag een probleemloze avond tegen Excelsior en won de thuiswedstrijd met 3-0. FC Twente passeerde Ajax eveneens op de ranglijst door met liefst 2-6 te winnen bij sc Heerenveen.

PSV - Excelsior 3-0

Het team van trainer Rick de Rooij deed wat het moest doen tegen Excelsior. Vroege doelpunten van Joëlle Smits en Esmee Brugts leken een monsterscore in te leiden, maar na de bliksemstart werd er tachtig minuten niet meer gescoord. Vlak voor tijd bepaalde Maxime Snellenberg de eindstand op 3-0. PSV is door de zege Ajax voorbij op de ranglijst, al hebben de Amsterdammers wel een wedstrijd minder gespeeld.

sc Heerenveen - FC Twente 2-6

In Friesland vielen de doelpunten als rijpe appelen. Fenna Kalma, in het verleden speelster van Heerenveen, was met een hattrick de grote vrouw aan Twentse zijde. Renate Jansen had met twee doelpunten eveneens een groot aandeel in de zege, terwijl Bente Jansen eveneens een duit in het zakje deed. FC Twente staat na de ruime uitzege tweede, al heeft nummer drie Ajax wel twee duels minder gespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen