Konterman ziet kansen: "Eerste nederlaag Ajax komt dichterbij"

12 maart 2021, 21:22

Bert Konterman kende vorige week geen goed debuut als trainer van PEC Zwolle. Aan het uitduel met Heracles Almelo leken de Zwollenaren een punt over te houden, maar door een late tegengoal keerden zij met lege handen huiswaarts. In zijn tweede wedstrijd als eindverantwoordelijke wacht Konterman een zware dobber. Zondag wacht namelijk de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Konterman realiseert zich dat het lastig wordt om de koploper van de Eredivisie afhandig te maken. De Amsterdammers maakten donderdag veel in druk in de achtste finale van de Europa League door met 3-0 te winnen van Young Boys. Het zou zomaar kunnen dat Erik ten Hag zondag in Zwolle een aantal spelers rust geeft. Konterman verwacht echter niet dat Ajax met een veredeld B-elftal zal aantreden.

"Hebben ze ook niet. Want jongens als Perr Schuurs, Sean Klaiber en David Neres zijn echt geen tweede keus, hè", zegt Konterman tegen De Stentor. Desalniettemin ziet de trainer kansen voor zijn ploeg. "Natuurlijk, je weet dat je niet vaak van ze wint. Maar aan de andere: het is niet zo dat ze niet te pakken zijn. De eerste nederlaag van Ajax komt elke week weer dichterbij. En het kan zomaar dat dat tegen PEC is. Dat moeten we ook uitstralen. En dan hebben we echt wel kans."

Maar wil PEC Zwolle stunten tegen Ajax, dan weet Konterman dat de eerste twintig minuten goed doorgekomen moeten worden. "Gezien het drukke schema van Ajax willen ze de wedstrijd natuurlijk zo gauw mogelijk onder controle krijgen en afmaken. Daarom moeten we het ze ook zo moeilijk mogelijk maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen