Ødegaard nieuwe captain Noorwegen, Strand Larsen opgeroepen

12 maart 2021, 15:54

Grote kans dat de aanvoerder van het Nederlands elftal in september de handen schudt met Martin Ødegaard. De talentvolle middenvelder is benoemd tot nieuwe aanvoerder van de Noorse nationale ploeg, waar zich tevens een Eredivisionist bij de definitieve selectie heeft gemeld. Nederland en Noorwegen staan in september tegenover elkaar in het teken van WK-kwalificatie.

De keuze voor Ødegaard is een opvallende, omdat hij met zijn 22 jaar nog altijd tot de jongste spelers van de selectie behoort. De middenvelder van Arsenal heeft echter al jarenlange ervaring in de wereldtop. Op zestienjarige leeftijd verkaste hij als supertalent naar Real Madrid. Via uitleenbeurten aan SC Heerenveen, Vitesse en Real Sociedad belandde hij deze winter bij Arsenal, waar hij doorgaans basisspeler is.

Ødegaard zal leiding moeten gaan geven aan Jørgen Strand Larsen, die is opgenomen in de selectie voor de eerste WK-kwalificatieduels eind maart. De spits van FC Groningen maakt dit seizoen indruk en behoort tot de meest scorende spitsen van Europa. Zijn debuut voor het nationale elftal maakte hij vorig jaar al, toen Strand Larsen werd opgeroepen na een corona-uitbraak in de Noorse selectie. Op een basisplaats lijkt Strand Larsen niet te kunnen rekenen. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Erling Haaland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen