Nagelsmann in zijn nopjes met komst van Ajacied Brobbey

12 maart 2021, 15:36

De overgang van Brian Brobbey naar RB Leipzig is vrijdagochtend wereldkundig gemaakt. De jonge spits maakt transfervrij de overstap van Ajax naar de Bundesliga: coach Julian Nagelsmann is in elk geval meer dan blij met zijn nieuwe pupil. "Brian is een groot talent, we zijn heel gelukkig dat hij na dit seizoen voor RB Leipzig mag uitkomen."

Dat vertelde Nagelsmann tijdens de persconferentie voor het Bundesliga-duel met Eintracht Frankfurt over de komst van Brobbey (19). "Hij is fysiek sterk, beschikt over een neusje voor het doel en is technisch ook al verder", aldus de oefenmeester, voor wie het talent naar RB Leipzig kwam. "Het is niet zo dat er een overschot is aan jonge en talentvolle spitsen is, dus we zijn erg blij." Dat was eveneens de reden van de Duitse club dat ze snel achter Brobbey aangingen, zo stelt Nagelsmann.

"Brian heeft al duels gespeeld in het eerste van Ajax én zelfs gescoord. Hij moet zich natuurlijk nog verder ontwikkelen, maar dat is gezien zijn leeftijd ook mogelijk. Hij wil hard werken en wij willen hem de volgende stappen laten zetten in zijn ontwikkeling", aldus de lovende Nagelsmann. 

Lees ook: Brobbey legt uit: "Nagelsmann geweldige coach"

Brobbey debuteerde op 31 oktober 2020 in de hoofdmacht van Ajax en kwam veel aan spelen toe bij de beloften in de Eerste Divisie. Tijdens zijn debuut in de Eredivisie, tegen Fortuna Sittard, was de bonkige spits direct trefzeker. Ook in de Europa League bewees hij zijn waarde. Tegen Lille scoorde hij tweemaal, terwijl hij ook donderdagavond tegen Young Boys trefzeker was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen