Bosz duidelijk: "We moeten absoluut winnen van Bielefeld"

12 maart 2021, 15:05

Peter Bosz ging tot de winterstop met Bayer Leverkusen bovenaan de Bundesliga, maar in de tweede seizoenhelft ging het tot dusver gruwelijk mis. Het werd uitgeschakeld in de Duitse beker en in de Europa League en in de Duitse competitie werd er week na week punten verspeeld. Na de zege van op Borussia Mönchengladbach vorige week moet er een vervolg komen, weet hij.

Dat erkende de Nederlandse oefenmeester tijdens de persconferentie vrijdagmiddag. De zege van vorige week (0-1) was de eerste na zes officiële wedstrijden. Tegen laagvlieger Arminia Bielefeld moet dat een vervolg krijgen om naar boven te mogen blijven kijken. "Één ding is duidelijk: we hebben de punten nodig. Na de goede wedstrijd in Gladbach is het belangrijk dat we daarop doorborduren. We moeten absoluut winnen van Bielefeld."

Mogelijk kan Bosz ook weer beschikken over Florian Wirtz, die met een coronabesmetting kampte. Ook Sven Bender heeft de training met het eerste team weer hervat. Er gloort dus weer licht aan de horizon van Leverkusen. "Het was heel belangrijk voor het team dat we vorige week van Gladbach wonnen. Je merkte tijdens de training doordeweeks de stemming compleet anders was", aldus de Nederlander, die geen makkelijk duel verwacht.

En dat is mede omdat de opponent van dit weekend begin maart nog een nieuwe coach aanstelde. "Daardoor zit er nieuwe energie in de ploeg. De speelwijze is een beetje veranderd, maar het team is natuurlijk nog het zelfde. Ze spelen iets eenvoudiger en iets sneller", analyseerde Bosz, die nog altijd boven Borussia Dortmund staat op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen