Schmidt sprak met De Boer: "Ook over Ihattaren gehad"

Schmidt sprak met De Boer: "Ook over Ihattaren gehad"

12 maart 2021 – Roger Schmidt heeft afgelopen donderdag op De Herdgang een onderonsje gehad met Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands elftal kwam naar Eindhoven om met Schmidt te praten over de spelers die in aanmerking komen voor een plek in de selectie van Oranje. Ook de situatie van Mohamed Ihattaren kwam aan bod.

De talentvolle middenvelder koos kort na zijn doorbraak voor een veelbesproken interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. Ihattaren verkoos Oranje daarmee boven Marokko, een keuze die sinds de situatie rond Hakim Ziyech gevoelig ligt. Ihattaren kreeg het dit seizoen al regelmatig met Schmidt aan de stok en moet daarom vrezen voor een voetballoze zomer.

Schmidt en De Boer spraken op De Herdgang over de mogelijke internationals van PSV. "Dat was een heel goed gesprek, ik waardeer het dat hij hier was", aldus de Duitser op de persconferentie. "We hebben gesproken over de spelers en voetbal in het algemeen. Of we het ook over Mohamed Ihattaren hebben gehad? Natuurlijk. Over alle spelers die in aanmerking komen voor het nationale team. Ik kan mijn mening geven, maar zij nemen zelf hun beslissingen. Maar voor de gedachten en het gevoel is het goed iets te weten over de spelers bij PSV en er misschien een voordeel mee te doen."

Ook werd Schmidt op de persconferentie gevraagd of hij interesse zou hebben in de baan van Joachim Löw. Na vijftien jaar vertrekt hij als bondscoach bij de Duitse ploeg. "Nee, dat denk ik niet."

gerelateerd