Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Advocaat vindt keuze voor Nijhuis in de topper met PSV 'vreemd'

Advocaat vindt keuze voor Nijhuis in de topper met PSV 'vreemd'

12 maart 2021 – Feyenoord-trainer Dick Advocaat vindt het vreemd dat de KNVB Bas Nijhuis uitgerekend voor een topper van PSV weer heeft aangesteld. Volgens de oefenmeester was het logischer geweest als hij eerst in een kleinere wedstrijd na de soap met Roger Schmidt voor het eerst weer gekoppeld zou worden aan PSV. Wel heeft hij overigens alle vertrouwen dat de leidsman gewoon gaat doen wat hij altijd deed. 

"Bas is een topscheidsrechter, die laat zich niet imponeren, hoor. Niet door Schmidt en door Advocaat", stelt de ervaren oefenmeester anderzijds. Met een glimlach: "Zo ver als Schmidt ging, durf ik niet te gaan." Wel vindt Advocaat de aanstelling gek. "Het is heel vreemd, maar ik ben er niet bang voor. Ik weet hoe Nijhuis is, maar het is een vreemde situatie dat er juist voor zo'n wedstrijd daarvoor gekozen wordt, lijkt mij. Je kunt het ook doen bij PSV – Fortuna of wat dan ook."

Lees ook: Weerzien tussen Schmidt en Nijhuis tijdens PSV-Feyenoord

Verder ging Advocaat in op tegenstander PSV. "We moeten niet zo ver terugzakken als in de thuiswedstrijd. PSV was qua team ook die wedstrijd de betere, maar ze scoorden niet. Als je 3-1 wint, win je terecht. Maar we moeten niet nog zo'n wedstrijd spelen, dan krijg je het heel moeilijk", voorspelde de oefenmeester, die het PSV-systeem vervelend vindt en denkt aan aanpassingen. "Maar ik zie veel Europees topvoetbal en ik zie zelden dat teams voor één wedstrijd hun hele systeem omgooien. Ik geloof daar niet in."

De ervaren coach weet bovendien dat de wedstrijd in Eindhoven de laatste kans is om een gooi te doen naar de tweede plek. "Wil je daar aanspraak op maken, moet je resultaat neerzetten. Het is interessant wat we laten zien, vorig jaar hebben we het goed gedaan tegen PSV en we hebben het de eerste wedstrijd ook laten zien. PSV is een ploeg die ons wel ligt, maar ze hebben heel veel kwaliteit. Dat gaat zich een keer uitbetalen."

Speeltijd Bijlow
Verder kondigde Advocaat aan dat Bijlow terugkeert in de wedstrijdselectie, alleen Bart Nieuwkoop en Mark Diemers ontbreken. "Justin heeft goed meegetraind, maar het is onzeker of hij gaat beginnen. We stellen Bijlow alleen op als we het gevoel hebben dat hij daarna ook kan blijven staan. Tegen AZ speelde hij niet zijn beste wedstrijd. Of ik daar nu nog aan twijfel? Dat schat je goed in."

gerelateerd