Linssen houdt spitsen op de bank: "Voel me op mijn gemak"

Linssen houdt spitsen op de bank: "Voel me op mijn gemak"

12 maart 2021 – Na een lastig begin is Bryan Linssen de laatste weken onbetwiste basisspeler bij Feyenoord. De buitenspeler presteert uitstekend als diepste spits en hoopt komende zondag ook PSV pijn te doen. Met een zege op de Eindhovenaren denkt Linssen de weg omhoog weer in te kunnen zetten.

Hij sprak erover met Ridgeciano Haps, zijn buurman in de kleedkamer bij Feyenoord. "Als we nog iets willen in strijd om de bovenste plekken, moeten we zondag winnen", aldus de aanvaller op de persconferentie. "Na een zege zal dat alsnog erg moeilijk worden, het is nog ver weg. Maar de kaarten worden dan wel opnieuw geschud. Als we winnen, kunnen we ons misschien nog wel mengen in de strijd om plek twee."

Dat zal Feyenoord proberen te doen met Bryan Linssen in de punt van de aanval. De aanvaller werd grootgebracht op de flanken, maar houdt inmiddels drie pure spitsen op de bank. "Ik voel me wel op mijn gemak in de spits. Ik sta er inmiddels al een tijdje, heb dit seizoen het merendeel van de wedstrijden op die plek gespeeld. Ik heb het gevoel dat ik me moet richten op die positie."

Linssen begon het seizoen als gelegenheidsspits vanwege de blessures van Robert Bozeník en Nicolai Jørgensen, maar houdt beide aanvaller momenteel op de bank. Ook winteraankoop Lucas Pratto moet het doen met een reserverol.

gerelateerd