RB Leipzig bevestigt komst Brian Brobbey: contract tot 2025

12 maart 2021, 11:05   Bijgewerkt: 12 maart 2021, 11:12

De kogel is door de kerk: Brian Brobbey heeft een contract getekend bij RB Leipzig. De negentienjarige spits vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Ajax. De aanvaller heeft vandaag zijn krabbel gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2025 aan de Bundesliga-club bindt.

Daarmee komt er een einde aan de maandenlange geruchtenstroom rond zijn toekomst. Brobbey besloot vorige maand zijn aflopende verbintenis bij Ajax niet te verlengen, waardoor hij mocht gaan praten met geïnteresseerde clubs. Al snel meldde RB Leipzig zich bij zijn management. Ajax hoopte de Duitse topclub nog af te troeven met een verbeterde aanbieding, maar Brobbey kiest alsnog voor een vertrek.

De aanvaller vertrekt komende zomer transfervrij naar de Bundesliga. Brobbey debuteerde op 31 oktober 2020 in de hoofdmacht van Ajax en kwam veel aan spelen toe bij de beloften in de Eerste Divisie. Tijdens zijn debuut in de Eredivisie, tegen Fortuna Sittard, was de bonkige spits direct trefzeker. Ook in de Europa League bewees hij zijn waarde. Tegen Lille scoorde hij tweemaal, terwijl hij ook donderdagavond tegen Young Boys trefzeker was.

in Amsterdam zag de spits onvoldoende perspectief, nadat Sébastien Haller voor liefst 22,5 miljoen euro werd gecontracteerd. Leipzig is juist naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Afgelopen zomer verkocht het spits Timo Werner aan Chelsea.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen