Zorgen over situatie Bergwijn: "Hopen dat hij naar EK kan"

12 maart 2021, 12:10

Voor het eerst in weken mocht Steven Bergwijn weer eens zijn opwachting maken bij Tottenham Hotspur. De aanvaller kwam in het met 2-0 gewonnen Europa League-duel met Dinamo Zagreb als invaller binnen de lijnen en kreeg zelfs de kans op een treffer. De laatste weken komt Bergwijn niet meer in de plannen voor van José Mourinho. Dat kan invloed hebben op zijn EK-deelname.

Bergwijn werd opgeroepen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor eind maart, maar de kans lijkt groot dat hij niet bij de definitieve groep zit. Bergwijn komt al weken niet meer aan spelen toe bij Tottenham. "Hij heeft het heel lastig gehad. Hij speelde best veel, maar komt niet echt aan scoren", vertelt Theo Janssen bij RTL7. "In het begin is het over het algemeen makkelijk, want dan wordt er minder van je verwacht. Dan kun je wat laten zien. Maar men gaat meer van je verwachten."

Janssen ziet dat de kansen op speeltijd voor Bergwijn gering zijn. "Hij moet rustig blijven en op z'n kans wachten en die grijpen. Je moet niet vergeten dat Bale en Son geen verkeerde spelers zijn. Het is lastig voor hem om in de basis te komen." Bergwijn zal echter minuten moeten gaan maken in aanloop naar het EK. "Het is te hopen dat bondscoach Frank de Boer hem selecteert voor het EK. Als hij het daar goed doet, zou hij een mooie transfer kunnen maken. Maar anders wordt het een moeilijk verhaal."

Op de flanken heeft Bergwijn bij Oranje concurrentie van Ryan Babel, Donyell Malen, Steven Berghuis, Calvin Stengs en Quincy Promes. Ook Memphis Depay kan uit de voeten op de flanken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen