Tadic achterhaalt grootheden op Ajax-topscorerslijst

12 maart 2021, 09:01

Dusan Tadic heeft zich met zijn treffer tegen Young Boys opnieuw wat hoger in de recordboeken geschoten. De Servische aanvoerder tekende in de Johan Cruijff Arena voor de 2-0, waardoor de Amsterdammers zich een uitstekende uitgangspositie vergaarden voor de return (3-0). Tadic heeft inmiddels de all-time topscorer van Ajax in Europa in het vizier.

Sinds de komst van Tadic naar Amsterdam maakt hij indruk, vooral op Europese bodem. De captain had een groot aandeel in het bereiken van de halve finale van de Champions League in 2019 en toont ook dit seizoen zijn waarde. Tegen Young Boys tekende hij voor zijn zestiende treffer in Ajax-dienst. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Søren Lerby en Luis Suárez op de Europese topscorerslijst.

Tadic lijkt met de aanstaande succescampagne in de Europa League nog flink te kunnen timmeren aan zijn totaal. Koploper van het klassement is Jari Litmanen, die 26 keer scoorde in Europese affiches. Eerst zal hij zich moeten focussen op Sjaak Swart en oud-ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar, die afgelopen winter voor een vertrek naar Schalke 04 koos.

Davy Klaassen tekende voor de openingstreffer en schoot zich daarmee in de top tien. De middenvelder was al dertien keer trefzeker in Europa, even vaak als Piet Keizer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen